i HARRY'S WEGNUMMERS
BELGIË
> Bronnen
Op deze pagina's informatie over en foto's van genummerde wegen in België.
Alle foto's (tenzij anders vermeld): copyright Harry Fluks
<< | Hoofdpagina | Contact | Foto's per datum | Structuur | >>
Op deze pagina's zijn de wegnummers linkjes naar de juiste pagina.
Opmerking 2013: ik heb onderstaande tekst een aantal jaren geleden geschreven. Helaas zijn veel links inmiddels niet meer geldig en is veel informatie niet meer on-line beschikbaar.

Er circuleert een sterk verouderde, onvolledige en niet geheel correcte lijst met gewestwegen op internet, o.a. op www.autosnelwegen.net (PDF). Deze lijst is mijn uitgangspunt geweest toen ik met deze site begon.

De weg-eigenaars heb ik afgeleid uit kaarten van de Vlaamse en Waalse gewesten, aangevuld met gegevens over overdracht van wegen en een straatnamenlijst van het Brussels Hoofdst. Gewest.

De website van het Waalse gewest heeft een uitgebreide interactieve kaart. Hier komen ook de gegevens over de lengte in meters van korte gewestwegen vandaan.
De site heeft een lijst met wegnummers. Alle nummers die daar genoemd zijn beschouw ik als eigendom van het Waalse Gewest (hoewel ik vermoed dat de website niet helemaal actueel is). Ik heb die lijst voor het laatst naast mijn eigen lijst gehouden op 12 juli 2011.

De straatnamen in het Brussels Hoofdst. Gewest komen van deze lijst.

Gegevens over overdracht van wegen komen van deze website.

Aanvullend daarop, een overzicht van provinciewegen die naar gemeenten gaan uit 2008 van het Vlaams Gewest (H. Crevits).

De trajecten en bouwjaren komen uit dit bestand.

Het Vlaams Gewest heeft een aantal kaarten van gewestwegen on-line (in PDF-formaat), waaronder die van Antwerpen en West-Vlaanderen, en meer gedetailleerd van de districten Ieper, Pittem, Kortrijk, Oostende, Brugge en Diksmuide. Verder staan er in dit document vanaf pagina 70 kaarten van alle belgische provincies (2009).

Tenslotte zijn de gegevens gecontroleerd met diverse kaarten (on-line en op papier), zoals Google Maps, Falk.de en ViaMichelin.

Met dank aan Rien voor aanvullende gegevens.
<< Vorige pagina | (Deze pagina is gegenereerd door AweGen 5.16 op 2022-08-19) | Volgende pagina >>